fbpx

Kwaliteit is veel waard

Het 10-jarige bestaan van Restaurant Fred was voor chef-eigenaar Fred Mustert het opstapje naar een restyling van zijn tweesterrenrestaurant. Hij vroeg interieurarchitect Jeroen Smeele om met hem mee te denken, want Jeroen kan goed luisteren en weet mijn ideeën als geen ander te vertalen. Smeele betrok SANT interiors bij de uitvoering, mede omdat bij SANT interiors kwaliteit altijd voorop staat, ook onder hoge tijdsdruk. Het restaurant kon natuurlijk niet lang gesloten blijven.

Het bleef niet bij een restyling van wat meubels. Het restaurant kreeg een compleet andere look, en hoe! Niet voor niets won het interieurontwerp eind 2018 een special mention award in een prestigieuze, Duitse designcompetitie. Volgens de jury vanwege het elegante, tijdloze ontwerp met gedurfde elementen zoals een winedome, zachte wandbekleding met reliëf en een opvallend lichtobject aan het plafond. Je moet je op ons niveau op alle fronten blijven vernieuwen. De inrichting is nu volwassener, meer van deze tijd en dan zonder de kinderziekten van de jaren ervoor. Mustert doelt op de akoestiek en de verlichting die sterk verbeterd zijn.

Wij zoeken het hoogste haalbare in koken, SANT interiors in maatwerk meubilair.

Bekijk dit project

Maatwerk op hoog niveau

De nieuwe winedome, wandafwerking en wijntafel zijn van de hand van Walter Sant en zijn team. “Zij hebben met deze items een hoogstaand stukje vakwerk neergezet.” Mustert is zeer positief over de samenwerking. “De verbouwing is vlekkeloos verlopen. Ik vind het belangrijk dat je krijgt wat je afspreekt. En SANT interiors levert. Het is maatwerk op hoog niveau.”

Onlangs stond Mustert zelf achter de pannen in de showroom keuken van SANT interiors. “Ik was echt verrast. Aan de buitenkant verwacht je niet dat er zo’n mooie werkplaats achter zit. Ook hun keuken is prachtig, heerlijk om in te koken. Je ziet dat ze een goed, gezond en georganiseerd bedrijf zijn.” Nog andere overeenkomsten? “Zeker! Wij koken op hoog niveau, er hangen wel twee Michelinsterren aan ons restaurant vast. Zij presteren op hetzelfde level!”

Valery Chong vindt sparringpartner

Bij SANT interiors denkt interieurarchitect Valery Chong aan ontzorgen, betrouwbaarheid en nazorg. Eigenschappen die tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Zij leert het bedrijf kennen in de periode dat Walter en Jillian het oude Steenland interieurbouw overnemen. Vlak na de oplevering van een van haar projecten. Walter belt of hij nog iets voor haar kan betekenen. Ik dacht: dat is niet zijn pakkie aan, hij heeft het bedrijf net overgenomen. Toch stuurde hij de meubelmaker die vervolgens een halve dag aan het werk was. Kijk, dat is investeren in de toekomst. En dus pakt Chong de telefoon wanneer zich een project voordoet waarbinnen ze kunnen samenwerken en er budget is voor maatwerk.

“Het is een pluspunt dat Walter ook ontwerpt, hij spreekt mijn taal.”

Bekijk dit project

Echt vakmanschap

Die keuken is dan ook niet zomaar een keuken. De keuken staat in Amsterdam en is de eyecatcher in het huis van een van haar particuliere klanten. Met z’n 12 meter lengte beslaat het meubel de hele woning. Een droomkeuken. Mooi én functioneel, en made by SANT interiors. Een ander voorbeeld van hun samenwerking is het op maat gemaakte meubilair voor het Center for applied Games in Amsterdam. En, heel recent, de oplevering van het totale interieur van een woonhuis in Wassenaar. Bij elk project, zakelijk of particulier, is Chong blij met de goede klik met het hele SANT-team. “Want ook de mensen achter de schermen zijn belangrijk. Er zitten daar een paar werklui op de bouw, fantastisch. Die mensen zijn hun gewicht in goud waard.” Stiekem hoopt zij dat SANT interiors nog succesvoller wordt, alleen niet te groot groeit. “Ik gun het ze, maar het is dat persoonlijke dat hen juist zo bijzonder maakt.”